Lusta nyolcas

2017.08.05


Előfordult már, hogy a gyerkőcöd olvasáskor átugrott egy-egy szót, vagy sort tévesztett? Nehezen megy a fogalmazás, szövegértés?Mutatok egy gyakorlatot, amivel könnyebbé teheted a gyerkőcöd olvasását:

Nyújtsa ki a jobb kezét egyenesen előre, a hüvelykujját mutassa felfelé és nézzen a körmére egyenesen előre. Fontos, hogy hüvelykujja olyan magasságban legyen, mintha az orra meghosszabbítása lenne! Majd ezután kezdjen el balra felfele irányuló mozdulattal végtelen jelet rajzolni a levegőbe. DE a feje nem mozdul, a kezét csak a szemével követi. Amennyire csak tudja, rajzoljon minél nagyobb végtelen jelet. A végtelen jel kereszteződése az orra magasságában legyen! 

Végezze el ezt a gyakorlatot a jobb kezével legalább 7X, majd a bal kezével 7X  és két kézzel egyszerre. 

A gyakorlat elvégzésével:- összehangolja a két agyféltekét
- könnyebben olvas
- megérti amit olvas
- fókuszált lesz a figyeleme
- fogalmazást is könnyebben megírja


Ha van időtök és kedvetek, akkor játékot is készíthettek! Amire szükségetek lesz:

- 2 db papírtányér 

- olló
- cellux ragasztó 
- ping-pong labda vagy üveggolyó vagy valamilyen játékból kicsempészett kisebb méretű golyó
Mindkét papírtányér közepét ki kell vágni úgy, hogy nem teljesen a pereménél vágjuk be, hanem hagyunk egy kis mélyedést, itt fog gurulni a golyó. Így kapunk két darab papír karikát, amely el van vágva egy helyen. Majd a két karikát összeragasztjuk a ragasztóval úgy, hogy a két-két vágásnál összeilleszthető legyen alul - felül. Így lesz egy végtelen jel formájú golyóvezetőnk. Itt is fontos - és akkor lesz hatékony a játék - ha a gyermek két kezével középen tartva játszik vele.
Ha kész a ragasztás, mehet rá a golyó és kezdődhet a játék!!!