Könnyed élet - könnyed étel

2020.05.27

Két hete merültem bele valamelyest mélyebben az egészséges és növényi alapú táplálkozás és főzés rejtelmeibe.

Eddig is - azt gondolom - odafigyeltem arra, hogy mit eszek, de a megszokás, a hitrendszer, a rohanok és eszek gyorsan valamit cselekvés elég gyakran szerepelt a napjaimban.

Bettyvel egy ideje ismerjük egymást , de most ez a karantén hozott közelebb egymáshoz minket, illetve talán nem is az, hanem valami nem véletlen jelek sokasága, hogy találkozzunk és érdeklődjek, kíváncsi legyek arra, hogy ő hogyan is főz, étkezik?

Gyakran éreztem magam fáradtnak, a súlyom is ingázott - így 40 felett miért is csodálkozom - ezért gondoltam, hogy akkor ideje a még tudatosabb étkezésnek is az életemben, ha már más területen azt igyekszem megvalósítani.

Test - lélek - szellem harmóniája és egyensúlyának megteremtése egy folyamat, hisz minden változik, folyamatos áramlásban élünk. Amit mindig igyekszem is megemlíteni a munkám során, mert egyik nincs a másik nélkül.

Első körben azt gondolom, hogy mindig a döntés az első lépés. A döntés amellett, amit elhatároztál, hogy véghez viszel, meghozod a döntést magadért. Sok diétát kipróbáltam már, de tudjuk, ezek csak ideig óráig tartanak, és ha visszaállunk a régi mintákba, akkor ugyanúgy felszaladnak a kilók.

Ahogy én is szoktam mondani:

"Ha mindent ugyanúgy csinálsz, ahogy eddig, pontosan ugyanoda jutsz, ahol most vagy"

Tehát, ha az életedben valamit máshogy szeretnél megélni, akkor egy másfajta cselekvésre lesz szükséged. Lehet, hogy olyanra, amire még nem volt példa az életedben, nincs is rá mintád, hogy hogyan csináld! Ezért nagyszerű módszer a kineziológia számomra, számodra, hogy megleld az a blokkot, felismerd, hogy mi az a cselekvési minta, hitrendszer az életedben, ami blokkolja az életedben a jobb, könnyedebb élet megélését. Én, ebben tudok Neked segíteni!

Az étkezésben, Bettyvel való közös munka során, az tetszett meg, hogy ugyanilyen párhuzamot tudok vonni, mert átvezetésről beszélünk, egy másik, másfajta cselekvési sorozatról, ami aztán az út során változtatja meg folyamatában az életemet. Nem egyik napról a másikra, nem elvonási tüneteket okozva, hanem a saját tempómban, a saját igényeim szerint, a saját testem igényeit megismerve állhatok át könnyedén és építhetek be valami újat, valami jobbat az életembe.

És ez nekem nagyon tetszik.

Azt nem mondom, hogy nem estem vissza egy-egy pillanatban, de ezt nem is visszaesésnek mondanám, csak hogy emlékeztessem a testemet egy-egy "műkaja" elfogyasztására, hogy különbséget tudjon tenni értékes tápanyagbevitel és "műanyag" között.

Amit több, mint egy hét után tapasztalok, az az, hogy nincs kajakóma. Furcsa, hogy az ételek könnyűek, nem terhelik meg a gyomromat ez, még fura is. Milyen érdekes, hogy a megszokás az, ha érezhetjük, hogy jól teleettük magunkat, jól elfáradtunk, akkor érezzük csak a jóllakottság érzését.

Pedig, az egészséges táplálkozás egyik alapelve lenne, hogy nagyjából annyit egyél, amekkora a két öklöd, hogy a gyomrodban még kényelmesen megemésztődhessen és ne táguljon ki. Amikor az étkezést befejezed még nem érzed, hogy jól laktál, ez az érzés kb 20 perc múlva érzékelhető. 

Illetve egyéb hitrendszerek miatt, no meg az ételekben megbújó egyéb adalékanyagok miatt, amik arra buzdítják az agyadat, hogy egyél még....

Szóval, itt az egészséges, növényi alapú - natúr - műanyagmentes étkezés során újra tanítod a testednek az ízeket, Te döntesz, Te választasz, nem hagyod magad manipulálni külső hatások által. Ez pedig kitartást, folyamatot igényel és ez egy nem rövidtávú projekt. Mint ahogy az életedben megváltoztatni kívánt régi, Téged gátló hitrendszeri minták, cselekedetek is hasonlóképp működnek.

 Ha változtatni szeretnél, ha könnyebbé szeretnéd tenni az életedet, akkor azt tudatosan kell tenned, kitartóan, más minták alapján!

Itt is Te döntesz, Te választasz és cselekszel másként napról napra. Hétről hétre.

Még akkor is, ha néha visszamész a régi mintákba, de azt már felismerve, hogy visszacsúsztál - nincs ezzel semmi gond - hisz egy folyamat része az életednek, hogy egyre ritkábban cselekszel már úgy mint régen és egy idő után az új minták töltik ki az életedet, minél többet gyakorolod, cselekeded az újat, építed be az életedbe.

Azt is biztosan hallottad, hogy legalább 21 nap kell ahhoz, hogy a régi mintákat átírd, nos, szerintem legalább 3 hónap. Tehát adj időt magadnak az újjáépítéséhez!

Így van ez az életed megváltoztatásának folyamatában, átvezetésében és így van ez az étkezéssel kapcsolatos NEM DIÉTÁBAN, hanem az étkezési szokásaid, életmódod megváltoztatásában, átvezetésében is!

Nem fanatizmusról beszélek, hisz még én is ettem a héten például virslit, mert megkívántam. Hát, mondanom sem kell, elért a kajakóma, megterhelte a gyomromat és el is dőltem mint egy krumpliszsák a kanapén aznap délután. Most úgy érzem, nem érdekel egy darabig, de ha mégis ennék, az sem lenne gond, mert az én döntésem, én engedem meg magamnak vagy sem és egyébként is, ha 90 százalékban odafigyelek és egy-egy alkalommal visszatérek és emlékeztetem a testem a régi ételekre és odafigyelek a jelzéseire, mi az, ami jó neki és mi az ami kevésbé, akkor tudom, hogy mi az, amivel táplálom, tisztelem a testem és mi az, amivel kevésbé.

Emlékszel, mondtam, írtam már sokszor:

Tested lelked temploma. Hát, gondoskodj is úgy róla!

Bármit szeretnénk megváltoztatni az életünkben, először a vágy az, amit érzünk, hogy mást szeretnénk, mint amit eddig éltünk, tettünk. Itt fontos a felismerés, hogy mit szeretnénk másként, legyen róla képed, elképzelésed!

Mindaz, amit elképzelsz meg tudod valósítani, hisz van róla képed! Legyen róla képed!

Vállalni szükséges a tudatos hajlandóságot, hogy mit vagy hajlandó megtenni érte?

És ez vonatkozik az életedben zajló dolgokra minden területen!

  • Mit érzel most a jelenlegi helyzetedben?
  • Mire vágysz, mit szeretnél, ha megvalósulna az életedben?
  • Mit vagy hajlandó megtenni érte?

S ha elakadtál, segítségedre lehetek a kineziológia stresszoldó módszerével, keress bizalommal!

Csodás, az életedet szerető, fejlődés örömében, könnyedségében megélt napokat kívánok Neked!

Benis Ari

06-20-352-9185