És a szerelem is rátalált...

2017.08.01

Zsófi egyetemista. 

A gond az érettségin kezdődött, amikor magyarból a vizsgára készült, várta, hogy sorra kerüljön. Igen ám, de a teste furcsa jeleket küldött, hirtelen hasmenése lett, elkezdett szaporán verni a szíve, szinte rosszul lett. Alig tudták a tanárok megnyugtatni és végül levizsgáztatni.

Azzal a problémával jött a kineziológiai oldásra, hogy az életében zajló mindennapjai élhetetlenek számára.

Az egyetemi év elkezdése után a problémák nem szűntek meg, minden egyes vizsga alkalmával rosszul lett. Az idő előrehaladtával a gyomra kikészült, mert eljutott odáig, hogy inkább nem evett. Mielőtt eljött hozzám már az órákra sem tudott bejárni, élhetetlenné váltak a mindennapjai.

Az oldás közben kiderült, hogy Zsófi alkatfunkcióját tekintve természeténél fogva verbális típus. Vagyis, alapvető természete, hogy beszéljen az érzéseiről, érzelmeiről. Elmondta, hogy nem igazán tud beszélni, főleg az érzelmeiről nem, mert fél, hogy mit szólnak hozzá az emberek. 

Ő úgy gondolja, hogy nem beszélhet az érzelmeiről soha senkinek, nem fejezheti ki, hogy mit érez.

Az oldás során kiderült, hogy édesapja nagyon sokat várt el mindig is tőle is és a testvérétől is, a négyes jegyekért már nagy leszidást kaptak, az ötös jegy volt az elvárás. Édesapja nem szerette, ha a gyerekek sírnak, vagy érzelmeskednek. 


Zsófi így fogalmazott: "apa érzelem nélkül nevelt minket"

Ha egy lélek arra hivatott, hogy kifejezze az érzelmeit bármilyen módon, de leginkább verbálisan, viszont kap egy szülői parancsot 18 éven keresztül: NE ÉREZZ!, akkor ez óriási blokkot alakíthat ki az emberben. Majd amikor az érzelmekről kellene beszélni, kifejezni magát, egyszerűen leblokkol, testi tüneteket produkál. Mindig, amikor hasonló helyzetbe kerül, - ebben az esetben a vizsga - a stressz bekapcsol. Zsófi számára tudatossá vált, hogy van joga kifejezni az érzelmeit. Bármilyen módon, szavakkal, kreativitással, festészettel, írással, bármivel. 

Feloldottuk a szülői tiltó parancsot, engedélyt kapott az érzelmek kifejezésére. Eltelt pár hét a következő oldásig. Zsófi tegnap járt nálam ismét.


Boldog, rendben mennek a dolgai az egyetemen, semmi gondja nincs a vizsgákkal. Közben régóta imádott sportjához is visszatért - egy sportsérülésből fakadó műtét után - immár új csapatban, új barátokkal. 

És a szerelem is rátalált.....