Tanuláskönnyítő Játékos Lélektorna© TÁBOR

2017.08.03

Nyakunkon a suli.

Emlékszem mennyire utáltam az őszt, a szeptembert, mert ilyenkor mindig összeugrott a gyomrom a félelemtől, hogy már megint kezdődik a suli, a sok tanulás, az elvárásoknak eleget kell tenni és a folyamatos stressz, hogy nap mint nap bizonyítani kell.

Talán ezért is foglalkozom most a TANULÁSKÖNNYÍTÉSSEL, gyerekekkel, hogy az, ami nekem egykor óriási teher volt, azt most legjobb tudásom szerint meg tudjam könnyíteni másoknak.

Ma már folyton tanulok. Érdekel a tanulás. Egyszerűen tudásszomjam van, folyamatosan.

Ezt az érzést szeretném átadni a gyerekeknek, LELKESEDÉSSEL, szorongásmentesen.

Megtanítva őket a mindennapi stresszeiket kezelni.

Megtanítva őket a könnyebb, fókuszáltabb tanulásra. Melynek következtében sikerrel járnak a dolgozatok, felelések alkalmával, így növelve önbizalmukat. Stresszmentessé, örömforrássá, sikerélménnyé téve a tanulást.

Játékosan, a gyermekek igényeit és életkori sajátosságait figyelembe véve. Hogy ami eddig teher volt számukra, az most élvezetes élmény legyen.

"Lehet, hogy rengeteget tudsz a világról, mégis arra törekszel, hogy még többet tudj. Ezt nevezzük fejlődésnek, és a fejlődésre irányuló késztetés nem negatív, hanem pozitív energia. Ez nem ítélkezés, hanem vágy. Nem az elégedetlenségből, hanem a szenvedélyből fakad. Az életnek a még több élet iránti szenvedélyes vágyából. Ez a szenvedély ott él benned - ez minden teremtés hajtóereje."

(Neale Donald Walsch)